dimecres, 20 de febrer del 2008

Parc Fluvial: El proper diumenge 2 de març, tornen els Secrets de les Colònies

Benvolguts i benvolgudes,

El proper diumenge 2 de març, tornen els Secrets de les Colònies.

Una jornada de visita per descobrir fàbriques, torres, escoles, bars, botigues i altres racons centenaris, de les colònies tèxtils de l'Alt Llobregat, que habitualment no es poden visitar. Acompanyats de testimonis de dècades de vida i treball a les colònies, les parets d'aquest vells edificis parlaran.

Després de l'èxit de la primera edició dels Secrets de les Colònies (que se celebrà l'últim cap de setmana de setembre del 2007), el Parc Fluvial del Llobregat està preparant una nova jornada de visita als Secrets de les Colònies.

El punt de trobada serà l'oficina de turisme de Cal Vidal (Puig-reig), a 2/4 de 10 del matí. Durant el transcurs de la jornada (que s'allargarà fins a les dues del migdia), es podrà visitar l'interior d'alguns edificis que han format part de la quotidianitat de milers de persones que, des de fa més de cent anys, han viscut i treballat en el món de les colònies.

Les colònies protagonistes d'aquesta nova edició dels Secrets de les Colònies seran Cal Vidal, Cal Marçal i Cal Prat: tres colònies que agrupen torres dels amos, fàbriques, bars, botigues, esglésies i mil racons amb moltes històries per explicar.

La visita a aquestes colònies estarà acompanyada de la prèsencia de veïns d'aquests nuclis. El seu testimoni permetrà que els visitants puguin conèixer o reviure experiències viscudes, durant dècades, a l'interior de la fàbrica, a l'escola o als espais d'oci que formaven part del paisatge de les colònies.
El preu de la jornada dels Secrets de les Colònies (inclou visites guiades i el transport, amb autobús, entre colònia i colònia) és de 7€ per persona. Les places són limitades.

Per a més informació i reserves, podeu trucar al 93 825 0689 o escriure a info@parcfluvial.org

Us adjuntem un document on trobareu una explicació, més detallada, dels continguts i horaris d'aquesta proposta de visita als Secrets de les Colònies.

Cordialment,

Sergi Serra Uró
--
Consorci del Parc Fluvial del Llobregat
Torre de l'amo de Viladomiu Nou
08680 Gironella
Tel. 938 250 689
www.parcfluvial.cat