dilluns, 11 de febrer del 2008

AGENDA MUNICIPI DE LA NOU DE BERGUEDÀ




Fires i festes

  • Festa Major d'hivern (Sant Marti)


  • Revetlla de Sant Joan


  • Diada anual "Àsia al Berguedà (un diumenge de maig)

    - Any 2003: 11 de maig "Nepal al Berguedà

    - Any 2004: 30 de maig "Afganistan al Berguedà"

    - Any 2005: 5 de juny "Japó al Berguedà"

  • Festa major d'estiu (primer cap de setmana d'agost)


  • Tamarro (agost, de tant en tant)


  • Homenatge a la gent gran


  • Trobada anual de nouetans i nouetanes

  • El gran Musical 2005: a l'Agost (dates a concretar)

    MEMÒRIA SOBRE EL MUNTATGE DEL MUSICAL DE LA NOU DE BERGUEDÀ
    L’any 2003 a finals de setembre el poble de la Nou de Berguedà amb poc més de 120 habitants iniciava els assajos per a realitzar un musical basat en músiques de tots els temps i lletres que feien referència al poble i la comarca.

    El juliol de 2004 es presentava el musical en una primera actuació per la Festa Major d’estiu i una segona degut a l’èxit de la primera, el 15 d’agost. Més tard al setembre el poble de Castellar de N’Hug ens convidava per a fer la tercera i última representació, en total més de 600 persones gaudien d’un espectacle amateur, però d’una qualitat elevada.

    Totes les despeses del musical van ser cobertes sense cap ajuda externa, exceptuant que l’Ajuntament corria amb les despeses de la llum i el local on es van fer les dues primeres representacions. Així cada membre que actuava va aportar els diners necessaris per al vestuari, i el material que es va llogar, per a pagar l’enregistrament d’un disc compacte i l’edició d’uns cartells de propaganda.

    L’espectacle s’oferia de forma gratuïta, però es van recollir alguns diners amb la venda del compacte i amb l’organització d’un sopar previ a l’espectacle.

    La Comissió de festes del poble va sufragar les despeses de construcció d’un nou escenari properes als 3.000€ , ja que l’existent era insuficient per a les 40 persones que actuaven.

    L’èxit de l’espectacle, però sobretot la unió, les jornades conviscudes entre els vilatans, assajant les tardes de l’hivern en les que el poble situat a 987 m. pot veure baixar el termòmetre per sota el zero graus de forma fàcil, van animar-nos a repetir l’experiència.

    Així des del mes d’octubre de 2004 es torna a assajar en un nou projecte, el qual i vist l’èxit del primer, canviarà totalment per tal d’oferir un nou i diferent espectacle l’estiu de 2005.

    Es planteja un format diferent, i els materials emprats l’any passat (micròfons, equips de música, llums, projectors, etc.), deixats bàsicament per l’empresa d’un vilatà no podran tornar-se a demanar, ja que el seu ús els deteriora considerablement.

    Amb els diners que es van recaptar dels sopars i la venda dels discs compactes s’han adquirit uns micròfons i altaveus, però són insuficients per les necessitats del musical, pel què va semblar interessant demanar alguna subvenció per a cobrir una part de les despeses.




Japó al Berguedà

Presentació

Des de 2002, la Regidoria de Turisme, Cultura, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de La Nou de Berguedà, ve realitzant una jornada anual que, sota el nom genèric “L’Àsia al Berguedà”, pretén acostar els diferents països del continent més poblat del planeta a la població berguedana, al mateix temps que es dóna suport al treball de diferents petites ONGs catalanes que hi treballen en algun dels països asiàtics empobrits.

Fins a la data s’han organitzat jornades dedicades a l’Índia (2002), Nepal (2003), Afganistan (2004) i a Japó (2005).

El programa d’activitats sempre ha constat de diferents tallers, adreçades a totes les franges d’edat, espectacles culturals, conferències i activitats d’educació al desenvolupament, així com una mostra gastronòmica del país al que s’ha dedicat la jornada.

L'any 2005, coincidint amb la celebració de l’any Europa-Japó vàrem considerar convenient dedicar la jornada a aquest país.

Com s’ha comentat anteriorment, aquestes jornades han estat també una diada de solidaritat amb les poblacions més desfavorides del país al que la dediquem i durant la mateixa es recullen diners per donar suport a les ONGD catalanes que hi treballen. Atès que el Japó és un país enriquit, i donat que volem mantenir l’esperit solidari de les jornades, enguany dedicarem la diada a la solidaritat amb les víctimes del tsunami del sud-est asiàtic, i els possibles fons que es recaptin seran donats al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que els canalitzarà a les diferents ONGD que executin projectes de reconstrucció als països afectats.


Font: Ajuntament de la Nou de Berguedà