diumenge, 10 de febrer del 2008

AGENDA MUNICIPI DE PUIG-REIG

BIBLIOTECA GUILLEM DE BERGUEDÀ - ACTIVITATS Imprimir Correu electrònic

ACTIVITATS 15-02-2008 AL 15-03-2008
Diumenge, 17 de febrer
Inauguració de l’exposició i entrega de premis del Rally fotogràfic de La Corrida.
Hora : 12:30 h.
Organitza: Secció de fotografia del Cquie.

Dijous, 28 de febrer.
Tertúlia literària del Club de lectura.
Es parlarà de la novel•la : BALZAC I LA PETITA MODISTA XINESA, de l’escriptor xinès DAI SIJIE.
Hora : 21:00 h.

Dimecres, 5 de març
L’hora del conte.
Narració de contes a càrrec de Clara Gavaldà que presentarà el recull titulat:
CONTES, CONTARELLES I ALTRES MERAVELLES.
Hora : 18:00 h.

Divendres, 7 de març
Conferència : Commemoració del Dia de la Dona treballadora.
“ La superació de la dona a través de l’art”
Xerrada a càrrec de Josefa Casas, historiadora i escriptora argentina que ha estudiat les comunitats indígenes de la Patagònia. Demostració de l’artesania elaborada per les dones Mapuches.
Hora : 15:30 tarda.



CICLEMUNTANYA.CAT 2008 Imprimir Correu electrònic

ciclemuntanya.cat

1. PRESENTACIÓ I DESCRIPCIÓ DEL CICLE
L’agrupació de les tres entitats excursionistes principals de la comarca, CquiE (Centre Quitxalla Excursionista), CAG (Centre Alpí Gironella), i CEB (Club Esquí Berguedà), sota la marca ciclemuntanya.cat, i l’experiència acumulada al llarg d’aquests darrers 25 anys, ha permès que el ciclemuntanya.cat esdevingui un referent a la comarca i comarques veïnes.
Els nous canvis i millores que es van introduir en la passada edició, van permetre que s'incrementés en especial la qualitat, la difusió, i sobretot la participació del públic durant cicle.
Els més de 900 espectadors que al llarg dels 5 dies van passar pel cicle, i la gran participació a la segona edició del concurs de fotografia, avalen l’èxit creixent del ciclemuntanya.cat, esdevenint com un dels actes culturals més representatius del mon de la muntanya al nostre país.
En aquest 25è aniversari, moguts per la inquietud d'assolir nous reptes, i amb la motivació de seguir creixent i expansionant el cicle, organitzem un cop més el ciclemuntanya.cat, posant una especial atenció a la qualitat i els espectadors.

1.1. CICLEMUNTANYA.CAT
Des del Centre Quitxalla Excursionista, el Centre Alpí Gironella, i el Club Esquí Berguedà, organitzem aquest 25è cicle amb la clara voluntat que els espectadors siguin la principal motivació del nostre projecte, oferint-los un seguit de conferències audiovisuals que en poques ocasions es poden realitzar en aquest curt període de temps.
Volem concentrar el cicle en una setmana, començant el dilluns i acabant el diumenge. Durant aquest curt període es realitzarà una projecció per dia (un total de set), les quals s’alternaran entre els pobles de Gironella, Puig-reig i Berga.
Sempre hem intentat que els espectadors poguessin sentir-se a prop del protagonista de la conferència, i per aquest motiu procurarem continuar amb aquest principi. En ocasions defugim de projectar obres filmogràfiques sense la presència del propi autor, donant preferència a les projeccions de diapositives, que són narrades en directe, i en les quals el públic pot intervenir. Al final de cada acte hi haurà un espai destinat als espectadors perquè puguin transferir les seves inquietuds al protagonista de l’audiovisual.

1.2 ACTIVITATS PARAL•LELES
Volem que el cicle no només sigui projeccions i audiovisuals, per això organitzarem activitats paral•leles com un concurs de fotografia digital, l’objectiu principal del qual és la participació dels aficionats a la muntanya en totes les seves variants.
Una de les altres activitats que es realitzarà durant el cicle, serà una exposició fotogràfica que recull les millors imatges del segon concurs de fotografia digital de muntanya que es va organitzar en la passada edició.
També tenim previst la realització d’un sorteig de material de muntanya al acabar cada projecció.

2. PRINCIPALS INTENCIONS
Les intencions d’aquest cicle són:
Divulgació del muntanyisme en totes les seves disciplines.
Assistència de personatges de primera fila i de gran rellevància en el món de la muntanya, reconeguts per les activitats realitzades.
Assistència de personatges de la comarca que hagin realitzat activitats prou rellevants relacionades amb el muntanyisme en totes les seves disciplines.
Implicació en la protecció del medi ambient, i principalment en les muntanyes del nostre país.
Participació activa dels espectadors en cada acte.

3. EL CICLEMUNTANYA.CAT I EL SEU ÀMBIT FÍSIC: EL BERGUEDÀ
El cicle de conferències i audiovisuals de muntanya, vol constituir-se com un referent rellevant al Berguedà, transcendint més enllà del nostre entorn.
En els últims anys hem detectat una assistència majoritària d’espectadors que provenen d’altres poblacions de la comarca. Aquesta constatació manifesta l’interès que desperta l’organització d’un projecte d’aquestes característiques. El cicle ha de ser un esdeveniment deslocalitzat d’un poble i projectat a un àmbit comarcal.
En edicions anteriors, les conferències es realitzaven sempre al poble de Puig-reig, però des de fa tres anys, amb intenció de projectar el cicle a un àmbit comarcal, es va creure convenient deslocalitzar les projeccions d’un únic punt.
Aquest any, continuant el camí iniciat de la idea de l’expansió a nivell comarcal, hem decidit que el cicle es realitzi a les tres poblacions principals de la comarca Berga, Gironella i Puig-reig.
L’assistència d’espectadors de tota la comarca, comarques veïnes i altres zones de Catalunya ha de ser un al•licient i un repte per a les properes edicions. També ha de ser l’element que ens permeti avaluar l’autèntic interès que desperta el cicle.

4. CONTINGUT:
La programació es basa en l’elecció de personatges nacionals o internacionals de primera fila, i de gran rellevància en el món de la muntanya, els quals hagin realitzat activitats prou importants en qualsevol de les disciplines desenvolupades en el medi natural. Els actes seran sempre presentats pels seus protagonistes.
S’inclourà a la programació del cicle un petit espai reservat a personatges de la comarca que destaquin per la realització d’activitats relacionades amb el muntanyisme.
Les projeccions es realitzaran del dilluns 3 al diumenge 9 de març.

Dilluns 3, a les 21h - Puig-reig (Llar d’avis)
IBAN BESSA: Ladakh, trekking i ascensions al Tibet Indi
El Ladakh és l'extensió natural del Tibet en territori de l’Índia. El seu clima àrid i l'altitud (una mitjana de 5.000m) li dónen un paisatge molt espectacular.
Els integrants d’aquest viatge, Iban Bessa i Montserrat Subirana, van realitzar el trekking de la Vall de Markha juntament amb l'ascens al Kang Yatzé II ( 6.130m) i a l'Stok Kangri (6.121m).
Iban Bessa, soci del CEB i de l'ACE Cal Rosal, ha escalat a Catalunya, al Pirineu, Península ibèrica, Alps, Noruega, i Atles del Marroc. Escalades en gel i alpinisme tècnic al Pirineu i Alps. Ascensions al Pirineu, Picos d'Europa, Alps, Cordillera blanca (Andes peruans) i Himàlaia indi.

Dimarts 4, a les 21h - Puig-reig (Llar d’avis)
IÑAKI CABO: Ecalada en gel – Fuenfria
El documental produït pel prestigiós Jesús Bosque, explica la particular història d'aquest lloc on es poden trobar les vies d'escalada en gel i dry-tooling més dures d'Espanya. Glaciarisme extrem al sud d'Europa.
Un documental on Iñaki Cabo ens mostra la nova mentalitat de l'escalada moderna en aquest recòndit indret del Pirineu aragonès ple d'històries quotidianes.
Iñaki Cabo (Eibar, Gipuzkoa 1970)
Ha escalat per les parets de gel dels Alps, Patagònia, Kirguizistán (amb Cecília Buil i Elena de Castro van firmar la primera mundial a la punta d’Aragó) i el Sivling Hindú. També ha escalat a la gran paret del Capitan a Yosemite.
És col•laborador del programa de TV “Al Filo de lo Imposible”.
Des de fa set anys, s’ha afincat a la comarca de Sobrarbe i viu a cavall d’Ainsa i Bielsa.
L’Alpinista Basc, ha descobert les maravelles ocultes de les valls del nord de la localitat de Bielsa on ha realitzat activitats hivernals de primer ordre.

Dimecres 5, a les 21h - Gironella (Església vella)
ARMAND BALLART: Escalades d’aventura per la península
El principal descobridor de vies noves i un dels més grans escaladors catalans, presenta una projecció on viatjarem per diferents zones de la península ibèrica cercant l’autèntica aventura de l’escalada.
Armand Ballart (Barcelona 1958)
Els seus orígens els hem de buscar amb les excursions al Pirineu amb la seva germana. Als 18 anys l’amic César Pérez l’inicia al món de l’escalada, i més endavant s’integra al grup dels “Pirates” on aprèn ràpidament.
Des de finals dels 70, on obre innumerables vies revolucionàries per l’època, fins avui dia, suma unes 340 obertures, convertint-se en el màxim escalador de vies noves del país. Els seus són itineraris clàssics, llògics i amb compromís.

Dijous 6, a les 21h - Gironella (Església vella)
SERGI FERNANDEZ : 7 Deserts amb bicicleta i en solitari
L'any 2003 en Sergi Fernández, periodista i aficionat als esports i la natura, va proposar-se viatjar amb bicicleta i en solitari pels set deserts més emblemàtics del planeta: Austràlia, Atacama, Mojave, Namib, Kalahari, Gobi i Sàhara.
Quatre anys més tard ha publicat un llibre sobre les seves vivències i del que ha vist pel camí: 30.000 quilòmetres d'aventures i sorpreses.
“El desert no és el lloc buit que jo m'imaginava quan vaig idear aquests viatges en solitari”, reconeix ell mateix. Durant l'acte “7 deserts amb bicicleta i en solitari” parlarà sobre l'orígen del projecte, com es va gestar i com va evolucionar com a persona al llarg dels anys, a base de viatjar.
Ell mateix s'ha grabat durant les expedicions amb una petita càmera i un trípode, sistema similar al que fa servir per il•lustrar fotogràficament els seus llibres.
Sergi Fernández Tolosa (1974 Barcelona)
Comença a viatjar amb bicicleta als 16 anys. Es llicencia en periodisme a la UAB. Treballa com a periodista i fotògraf free-lance des de 1995, escrivint i fent reportatges gràfics de viatges, esports, activitats a la natura, etc. Ha fet diversos documentals per a la televisió, que han estat emesos als programes “Temps d'Aventura” de Televisió de Catalunya i “Deporte.es” de Televisión Española, entre d'altres.

Divendres 7, a les 21h - Berga (Pavelló vell d’esports)
KILIAN JORNET: Esquí de muntanya i curses de muntanya
El jove corredor de la Cerdanya ens explicarà la seva experiència en el món de la competició d’ esquí de muntanya i curses de muntanya.
Kilian Jornet (1988)
Nascut, criat i educat sota l'ombra d'una muntanya al refugi de Cap de Rec de Martinet de Cerdanya, s’inicia en la pràctica dels esports de muntanya des de ben petit, sempre guiat i motivat pels seus pares.
Comença a competir als tretze anys on va entrar al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya i des de llavors fins ara el seu currículum no ha parat d’acumular títols.
L’esport preferit d’en Kilian és l’esquí de Muntanya, però també destaca espectacularment en el món de les cuses de muntanya i totes les seves disciplines. Amb només 19 anys el 2007 es converteix en el nou campió del món de curses de muntanya (a més a més, ha acabat primer havent disputat només quatre de les set proves puntuables, però guanyant en totes quatre). Amb la consecució d'aquest títol, el jove corredor cerdà amplia el seu palmarès, en que també hi figuren les Gore-Tex Series del 2006 i el rècord mundial de quilòmetre vertical. A part, en esquí de muntanya ja havia estat campió del Món i d'Europa en categoria cadet.

Dissabte 8, a les 20h - Berga (Pavelló vell d’esports)
ALAIN ROBERT: Escalada en lliure en edificis
Tot el món ha vist alguna vegada algunes de les proeses d’Alain Robert, també anomenat Spiderman o Home Aranya.
Escala els edificis i monuments més extrems sense cap mena d’assegurança, desafiant un caiguda fatal.
En la projecció, Alain mostra les millors escalades d’edificis del món, i explica el combat que realitza en cada ascensió contra ell mateix, la dificultat i la mort.
Alain Robert (Valence, França)
Als 12 anys, després de perdre les claus de casa, escala per la façana fins el 8è pis on vivia. Desaprovat pels seus pares comença a escalar amb roca prop de Valence, i ràpidament es converteix en escalador d’alta competició. La motivació pel risc calculat, i el domini de la por i el pànic, el porten a escalar sense cordes ni assegurances.
Després d’un greu accident i contra tot pronòstic, torna a escalar assolint el màxim nivell per la disciplina.
Al 1991 rep el premi del Festival de Janssens, i al 1993 un premi del COI, també ostenta el rècord de dificultat d’escalada en lliure del món. Al 1994 arran d’una proposició de realització d’un anunci, comença a escalar l’impossible, i en 8 anys, escala més de 70 gratacels i mítics monuments de tot el món.
L’èxit més gran: l’escalada del National Bank of Abu Dhab, amb més de 100.000 espectadors.

Diumenge 9, a les 19h - Berga (Pavelló vell d’esports)
MARC BATARD: L'homme qui revient de haut
Marc Batard, un dels millors alpinistes mundials de la dècada dels 80, explica el perquè dels seus èxits a la muntanya i les pors a admetre la seva homosexualitat.
Marc Batard (1951)
S’inicia al Pirineu, i d’aquí passa a l’escalada i l’alpinisme als Alps. Ràpidament es fa un nom, tant per les realitzacions excepcionals als Alps com a l’Himàlaia. Al 1975, obre una nova via al pilar Meridional del Gasherbrum (8035 m), i es converteix a l’edat de 23 anys, amb l’alpinista més jove en aconseguir l’ascensió sense oxígen d’un pic de 8.000 m. L’any 1988 és l’any de les expedicions espectaculars i, sense oxígen, realitza: Pilar Occ. del Makalu (8484 m) en18 hores, Cho-Oyu (8200 m) en 19 hores i completament autònom, i finalment l’Everest (8848 m) en 22h ½. El 1990 torna a repetir la proesa repetint l’Everest sense oxígen. El 1992 realitza dues noves vies hivernals; la primera l’obre amb 10 dies a la cara nord de les Grandes Jorasses, i la segona amb 19 dies i en solitari a la cara oest dels Drus. Dos anys més tard obre una altra via hivernal als Drus en solitari i 10 dies. El 1998 realitza l’ascensió del pic central del Shisha Pagma.
Amb 50 anys abandona de sobte la muntanya i es dedica a la pintura artística. Marc es diferencia d’altres Guies per la seva solidaritat, la qual forma part de la seva manera de viure la muntanya. Ha participat en múltiples misions humanitàries al Nepal i Etiòpia.
És també un escriptor reconegut amb quatre llibres publicats, un d’ells ha estat el llibre de muntanya més venut a Espanya el 2007.



Treballes des de casa?
Imprimir Correu electrònic
Lloc: Territori del Parc Fluvial del Llobregat
Des del Consorci del Parc Fluvial del Llobregat estem realitzant una enquesta per detectar els perfils i necessitats de les persones que, com tu, treballen des de casa i/o des d'un telecentre.
Amb el teu suport ens serà més fàcil oferir-te serveis de valor afegit que t'ajudin a desenvolupar-te en la teva feina i ampliar competències. Pots accedir a l'enquesta (uns 5 minuts) prement aquest enllaç
Moltes gràcies



Exposició Pintures a l’Oli

A càrrec de: JAUME CRESPIERA
PAISATGES I MARINES

Romandrà exposada del 2 al 27 de febrer de 2008
Visites: Festius: de 12 a 14 h.
Laborables: Dimarts a dissabte de 17 a 19 h
Dilluns: Tancat ANEM AL TEATRE

Dia 7 de març de 2008
TEATRE APOLO
A veure: "CABARET"
Places limitades.Sortida a les 4 de la tarda

ANEM AL TEATRE Imprimir Correu electrònic
Dia 7 de març de 2008
TEATRE APOLO
A veure: "CABARET"
Places limitades.Sortida a les 4 de la tarda de la Plaça.

Si voleu venir el preu és de 48 € per persona.
Informació i inscripcions - Serveis Socials
Telèfon: 93 838 15 42
Organitza: Regidoria de Benestar Social / Serveis Socials

Font : Ajuntament de Puig-reig