dilluns, 11 de febrer del 2008

AGENDA MUNICIPI DE BORREDÀ

Cursos i tallers
  • Taller de manualitats
    inici: 01-01-08 :: final: 30-06-08
    Centre Cívic de les Escoles Velles de Borredà. Els dimarts de 10:00 h a 12:00 h.
Espectacles
  • TEATRE AL LOCAL PUIGMAL
    data de l'acte: 08-12-07

    TEATRE AL LOCAL PUIGMAL

    Com ja ve sent tradició en els darrers anys, el Grup de Teatre de Borredà, oferirà una representació teatral el dissabte dia 8 de desembre a les 7 de la tarda , en el Local Puigmal.

    L'obra es presenta sota el títol "Què hi ha al darrere?" i està codirigida per Gemma García i Joan Canal, amb la participació de diversos actors i actrius que ja tenen una llarga trajectòria de teatre en el poble i en altres indrets.

    Aquesta funció del 8 de desembre ja és esperada i considerada tradicional en el poble, perquè és el dia triat des de fa uns anys, aprofitant el llarg pont de la Puríssima, i la presència de moltes persones del poble i de fora a la funció.

General
  • INAUGURACIÓ RESTAURACIÓ ROTGERS.
    data de l'acte: 02-12-07

    INAUGURACIÓ RESTAURACIÓ ROTGERS.

    L'església romànica de Rotgers és una autèntica joia arquitectònica , i un dels monuments més visitats de la comarca del Berguedà. Fou construïda el segle XI , i com característica especial és que té el campanar edificat just al mig de la nau central, i amb una inclinació de 18%, cosa que el fa especialment curiós, per la situació, per la inclinació i per tenir dues plantes amb arcades fetes de pedra tosca.

    En el seu interior hi havia un esplèndid frontal , que va ser traslladat en els anys 60 al Museu Episcopal de Vic, on figura en un lloc preferent a la planta baixa de l'edifici.

    L'església va sobreviure aquests mil anys, en perfectes condicions, fins que fa uns anys vàrem considerar indispensable procedir a una restauració a fons per garantir la preservació i supervivència. Després de diversos intents davant la Generalitat, que no donaren el resultat desitjat, es va demanar a la Diputació de Barcelona, que emprengués la restauració. Com a condició, prèvia que sempre exigeix la Diputació és que es cedeixi el monument a l'ajuntament per un període mínim de 25 anys, cosa que es va fer, d'acord amb la Parròquia de Borredà i el Bisbat de Vic.

    Ara, totalment acabada la restauració i amb una còpia del frontal en el seu interior i una petita placa solar per donar un mínim de llum, procedirem a la inauguració de la restauració que va dur a terme el Servei del Patrimoni Local, sota la direcció de Antoni González - Moreno Navarro. El resultat és magnífic i el monument es pot visitar amb visites guiades, a càrrec de la empresa Dinamització del Patrimoni.

    La inauguració de la restauració es farà el diumenge dia 2 de desembre( el dia 29 de novembre és Sant Sadurní) , a les 11 del matí amb una missa oficiada per Mn. Felip Pujols, rector de Borredà, i al final es faran uns parlaments per part de Mn. Felip, del representant de la Diputació de Barcelona i de l' Alcalde de Borredà. Tot seguit s'oferirà un esmorzar popular a tots els assistents.

    Font: Ajuntament de Borredà

1 comentari:

casal de borredà ha dit...

El dimecres dia 23 d'abril, Sant Jordi, es farà una presentació a l'escola de Borredà, dels treballs manuals realitzats al taller de fusta de boix, i d'un poema en un pergamí envellit. El dissabte 26, a les 10h a la plaça del ajuntament es farà un concurs popular de poesia que es recitarà allà mateix. Així que esperem la vostra participació i que guanyi el millor.